tabung

http://fairus-tajiri.co.nr/
AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site!

Saturday, 28 July 2012

lubuk duit free .BLOGGER JOM DAFTAR DAN DAPAT DUIT(5 WEBSITE)

1-Churpchurp-daftar sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite
2-Says.my     -daftar sini:http://says.com/my/fairoscni/invite
3-Gushcloud  -daftar sini:http://www.gushcloud.com/?ReferrerID=47384
4-BLIND.GD-daftar sini:http://blin.gd/4g4Y
5-zo.SHARE.com daftar :http://www.zoshare.com/ahmad-fairos-tajri/invite

hari ini saya nak kongsi info benda yang boleh buat duit free.keje kita senang sahaja,hanya tekan share sahaja di wall masing-masing.
buktinya saya dah 3 kali cash- out dengan churpchurp,pembayaran melalui cheque.tapi kekadang lewat dapat cheque.tapi berkat kesabaran saya buat juga.so no 2 dengan says.my ,syarikat tersebut akan bank in terus ke akaun bank kita sebanyak rm50.00.kalau x silap sye kena tunggu selama 40 hari.

yang gushcloud,blind.gd,zo share.com belum dapat lagi pembayarannya.aha satu lagi bila korang daftar dengan zo share.terus korang dapat rm5.00 bila sign-up.maksimum boleh cash out rm40.00 kalau tak silap sye.
ok sekian sahaja perkongsian dari sye.daftar dan buat duit selalu.kena banyak bersabar buat semua benda ni.BARU DAPAT HASILNYA.

OK SALAM RAMDHAN SEMUA.ASALAMULAIKUM

Wednesday, 25 July 2012

sempena bulan ramdhan ni jangan berhutang dengan DINOSAUR

Menangilah Samsung Galaxy Tab atau iPad yang baru sempena Raya ini!

Jangan lepaskan peluang ini untuk beramal dan meragut hadiah-dadiah menarik! Anda hanya perlu “Like” laman Facebook Pusat Pungutan Zakat, berikan komen yang positif dari 20hb Julai hingga 20hb Oktober. Itu saja!

Anda juga berpeluang memenangi hadiah saguhati setiap hari selama 3 bulan, tunggu apa lagi? Cepatlah bertindak sekarang!sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/PusatPungutanZakatFB
 
GANAS TAK ENTRI TU HEHEHE!!!!!
OK,SAYA NAK BAGYTAW KEPADA SEMUA KAWAN-KAWAN BAIK YANG BERGAJI,YANG TAKDE GAJI...............................JANGAN BERHUTANG.MAJORITI YANG BANGKRAP ADALAH GOLONGAN MUDA.SO BERHATI2 DENGAN SETIAP SKIM.
 
SAYA DENGAN RASMINYA SUDAH TAK MAU BERHUTANG...........................
 
BUAT APA KITA BAGI DUIT KEPADA ORANG LAIN ?BETUL TAK?SO SIMPAN LA WANG ANDA.
 
SEBAB APA SAYA KATA DEPA DINOSAUR?SEBAB..............................KITA DOK BAYAR DEPA DUIT TIAP2 BULAN TAPI KITA SEMAKIN MISKIN,YANG KAYA" DINOSAUR "( TOWKEY-TOWKEY)GAK KAYA RAYA ..................!

FIKIR-FIKIR LAH










Thursday, 19 July 2012

Selamat Berpuasa ,bloger buat duit free,terjah Ramadhan

BLIND.GD

Referral

Refer your friends to Blin.gd to earn rewards! Depending on your membership status with Blin.gd, you can earn between RM1-2 per referral.
A valid referral would be determined by the following:
  • If a referred person signed up through your link
  • The referred person delivered at least 10 clicks from any campaigns
  • The referred person did not engage in any fraudulent clicks
  • The referred person is a legitimate person and not a new Facebook user or a Twitter user with less than 10 friends/followers).
Please note that referrals are manually approved, and as such, you may need to wait for credit to be made to your account.
DAFTAR SINI: http://blin.gd/4g4Y

Bieber Manned Up In Malaysia
tengok video sini:http://blin.gd/4g4X 

Motor Trader - Win Tickets to Manchester 
peraduan:http://blin.gd/4gtt 

Dare you slurp as fast as you can?!

We all love coffee, but we don’t love it the same way.

If you’re a fan of milky coffee, you’ll love the new Nescafe UHT – a fantastic blend of light-light coffee, and smooth-smooth milk, best served super chilled in a convenient packet. So good, you’ll want to slurp it all.

Dare U Slurppp? Try out this fun Facebook app, see how fast you can slurp your Nescafe UHT with your friends! There's a whole set of new costumes too!

All Malaysians should support AZIZUL for London Olympics. Who is he? #VisaGoAzizul

siapa die ni? http://fairoscni.says.com/recommendations/visa-go-azizul-1

CIMB is giving away Samsung Galaxy S3s every month!

jom ushar: http://fairoscni.says.com/recommendations/cimb-shopping-spree

Dapatkan check up kereta percuma guna FB & Twitter!

sini:http://fairoscni.says.com/recommendations/perodua-tweckbot1 

 

Being protected can be rewarding too!:http://fairoscni.says.com/recommendations/great-eastern-life

 

30 new TV channels in town, which would you watch?

sini:http://fairoscni.says.com/recommendations/tm-hypptv 

AmBank Cardholder? You could receive the New iPad!

sini:http://fairoscni.says.com/recommendations/ambank-guaranteed-gift 

 

Can't wait for the iPhone 5? Here's how you can have it!:http://fairoscni.says.com/recommendations/imoney

Ramai bloger dapat duit free sini:http://says.com/my/fairoscni/invite 

ramai bloger dapat duit( cheque)sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite 

 

selamat berpuasa dan jangan nakal2 mase bulan puase yek huhu!!!!:)))

 

 

 

Tuesday, 17 July 2012

lubuk duit dalam blog,,Churpchurp,Says.my dan blind.GD

YA BETUL jom terjah
1-Churpchurp- pembayaran melalui cheque-
    DAFTAR SINI:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite
2-Says.my-pembayaran melalui bank-in ke dalam akaun bank kita.
   daftar sini:http://says.com/my/fairoscni/invite
3-blind-gd-pembayaran x pasti sebab saya pun masih baru.
   daftar sini:http://blin.gd/4g4Y

saya dah 4 kali dapat duit dengan churpchurp,sekali dengan says.my,so menanti dengan yang terlastest dengan blind g................so apa -apa info saya akan maklumkan kemudian ya...

orang kata nak buat duit kena sabar,jujur dan tak berhenti dari berputus asa..

saya pun manusia biasa,kerja makan gaji so saya nak ajak kawan2 buat duit dengan sabar dan jangan putus asa.

bayangkan dengan pendapatan yang saya terima.....boleh saya buat simpanan demi masa depan saya dan keluarga.

carta gaji saya.

1-kerja dengan makan gaji rm900
2-dapat payment churpchurp rm100
3-says.my rm50 diorang bank in
4-blind gd masih belum terima bayaran.

kalau dicampurkan semua kan banyak RM TUUU...........SO buat la yang terbaik dengan mendaftarkan diri,bukan kena bayar kat sye pun huhu.ok la kengkawan.

Sunday, 15 July 2012

BLOGER,ada buat duit lagi blind-g




Referral

Refer your friends to Blin.gd to earn rewards! Depending on your membership status with Blin.gd, you can earn between RM1-2 per referral.
A valid referral would be determined by the following:
  • If a referred person signed up through your link
  • The referred person delivered at least 10 clicks from any campaigns
  • The referred person did not engage in any fraudulent clicks
  • The referred person is a legitimate person and not a new Facebook user or a Twitter user with less than 10 friends/followers).
Please note that referrals are manually approved, and as such, you may need to wait for credit to be made to your account.

daftar sini http://blin.gd/4g4Y

Kisah Nabi Adam a.s ( pencipta Adam )

Sempena bulan ramdhan yang bakal berkunjung tiba.....saya ingin berkongsi cerita mengenai kisah-kisah nabi.Tetapi sebelum itu saya letakkan maklumat-maklumat berguna buat semua pembaca saya.
1-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite
2-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/QFSnowGlobe
3-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/WWFTurtle
4-http://fairoscni.says.com/recommendations/perodua-tweckbot1
5-http://fairoscni.says.com/recommendations/maxis-samsung-galaxy-s3
6-http://fairoscni.says.com/recommendations/tm-hypptv
7-http://fairoscni.says.com/recommendations/tm-unifi
8-http://fairoscni.says.com/recommendations/ambank-guaranteed-gift
9-http://fairoscni.says.com/recommendations/imoney
10-http://says.com/my/fairoscni/invite

Ada 10 maklumat yang saya sediakan untuk pembaca saya.so saya harap dengan perkongsian maklumat dan lain-lain ianya sangat berguna.terima kasih saya ucapkan sekali lagi kerana sudi membaca cerita saya.

KISAH NABI ADAM AS......................pencipta Adam.
Kisah penciptaan Adam dimulai dengan dialog antara Allah dan para malaikat.Allah swt memberitahu para malaikat bahwa Ia akan mengangkat (wakil) dibumi,yaitu Adam dan anak cucunya dan akan menetapkan mereka di bumi dan menjadikan mereka berkuasa di situ.Akan tetapi para malaikat berasa heran mendengar berita ini,karena yang akan menjadi khalifah Allah di bumiNya tidak akan mampu mendirikan kerajaan yang meyamai kerajaan langit dalam hal rahmat dan kesuciannya.Maka berkatalah para malaikat kepada tuhan mereka:Apakah akan Engkau jadikan manusia yang berbuat kerusakan di bumi dengan maksiat dan pertumpahan darah,sedangkan Kami menyucikan Engkau dari segala yang tidak layak dengan keagungan-Mu dan memuliakan-Mu sebagai tanda syukur kepada-Mu?Para malaikat mengatakan hal itu kepada Tuhan mereka,karena merasa melihat diri mereka lebih baik daripada makhluk yang akan dijadikan khalifah di bumi.Akan tetapi Allah menjawab dengan rahsia yang di sembunyikan dari mereka dan hikmah yang khusus ada padaNya dalam penciptaan Adeam,yaitu Dia mengetahui apa yang tidak mereka ketahui.
Allah swt berfirman:"ketika Tuhanmu berkata kepada para malaikat:Sesungguhnya Aku di bumi akan menjadikan khalifah(wakil).Para malaikat berkata:Apakah engkau akan menjadikan di bumi manusia yang berbuat kerusakan didalamnya dan menumpahkan darah,sedangkan kami bertasbih dengan memuji dan menyucikanmu.Allah menjawab:Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui.(Q.S.Al-Baqarah:30)


Thursday, 12 July 2012

lubuk duit ada dalam Setiap blog.....jom terjah

Double the fun with no strings attached.

Got an entire family clamouring for high-speed internet? Don’t worry; you can keep ‘em all happy with Maxis Home Wireless Internet.

Get Maxis Home Wireless Internet now and enjoy double the quota at the existing price! There’s no installation or wiring required, and you’ll even get a free wireless modem and cordless phone to boot.

Double the fun at the same price means more value for all. Prices start as low as RM59. Sign up now!
info:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/FWBB 

Y U NO CHURP?

There's nothing that adds a sprinkle of magic to social media like Churp Churp does! At Churp Churp, you'll always get the freshest news to hit the Internet, and earn from sharing great stuff with your friends too. Did we mention that even your favourite local celebrities are Churping too?

Tell your friends what they're missing out on, and get them on board! If they have at least 50 friends on their social media platforms, all they have to do is click on your invite link to learn more, sign up and start sharing campaigns to earn rewards.

So what's the fuss about Churp Churp? Find out for yourself now!
info:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite 

A one-of-a-kind gift for that special someone.

RM24 for a Personalized Photo Snow Globe with Two Personalized Photos Inside (value: RM58)

Unique gifts are hard to come by, and not everyone has the luxury of time to make gifts anymore. For those busy bees out there, Q-Family is here to save you the headache of picking out a special gift with the personalized photo Snow Globe!

What is more special than a personalized photo Snow Globe? Get it now from Q Family for only RM24. Do remember to tell your friends so that you earn while they shop from your link!
info:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/QFSnowGlobe 

Transform your look with just a little bit of sparkle.

[71% OFF] RM108 instead of RM380 for Swarovski Elements Bracelet (All made of Genuine Swarovski Crystal Elements beads from Austria)

Finding the perfect accessories to go with your outfit can be quite a pain; not all accessories go from day to night seamlessly. This elegant Swarovski Elements Bracelet, however, is made for any occasion!

Add that extra sparkle to your outfit with beautiful, genuine Swarovski crystals from Austria! Get it now for 71% off from Perfect Day Trading and remember to tell your friend so that you can earn while they buy from your link.info:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/SwarovskiBracelet

lubuk duit-salah satu lubuk duit dalam blog adalah..................................
1-dengan churpchurp
2-dengan Says.my
3-gushcloud dan banyak lagi.........jom tengok setiap link yang saya sertakan..

1-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite 
2-http://says.com/my/fairoscni/invite 
3-http://www.gushcloud.com/?ReferrerID=47384 
4-http://www.cashnhits.com/index.php?ref=fairos30 
5-http://www.clicksia.com/ptc_ads.php?ref=fairos30 
6-http://www.incentria.com/ptc_ads.php?ref=fairos30 
7-http://www.jobdirumah.com/fairos30 
8-http://dollarsincome.com/-99569.htm 
9-http://www.chikapowwow.com/my/?ref=1362 
10-http://www.richptc.com/index.php?ref=fairos30 
11-http://www.adsniaga.com/index.php?ra=666 

ha.........tu masa bulan puasa cuba-cuba la mana taw ade rezeki kowang ke.......saya pun cuba sikit sikit.orang kata kalau kita rajin promote ,insya Allah ade la hasilnya........

Tuesday, 10 July 2012

Tak lama lagi makin ramai bloger mati

Last chance to grab your MTV World Stage tickets!

It’s that time of the year again where the superstars come to play.

Justin Bieber, Jay Park, Kara and Mizz Nina will be rocking your socks off at MTV World Stage on 14 July. Haven’t got your tickets yet? Simply reload RM60 and above with XPAX to get two free tickets.

You could meet Justin Bieber in person too - just download his songs as Call Me Tones, and then gift them to your friends! Get going now, meeting your favourite idols has never been easier.

Test your footie skills in the ultimate shootout with your friends!

Fancy yourself an undiscovered football star? Put your skills to the test with the U Mobile KnockOut Frenzy!

Challenge your friends to save a kick that you’ve made, and let them challenge you in return. See how many you can save or score in a row, and you could be in the running to win cool prizes like Huawei Honor smartphones, Huawei MiFi dongles, and 3-month internet subscriptions!

Who will be the champions of the shootout? Find out now!

Are you Steady Daddy or Mrs Fabulous?

Being a mom/dad is the hardest job in the world. We may not have all the answers to parenthood, but maybe Drypers can tell you what kind of parent you are!

Take the simple Parent Pop Quiz by Drypers to find out what your parenting style is, and they’ll even tell you which Drypers product you need based on your results! What’s more, every 50th unique player of the quiz wins a cool parenting personality car signage too.

Are you a Steady Daddy or Mrs Fabulous? Find out now!

Y U NO CHURP?

There's nothing that adds a sprinkle of magic to social media like Churp Churp does! At Churp Churp, you'll always get the freshest news to hit the Internet, and earn from sharing great stuff with your friends too. Did we mention that even your favourite local celebrities are Churping too?

Tell your friends what they're missing out on, and get them on board! If they have at least 50 friends on their social media platforms, all they have to do is click on your invite link to learn more, sign up and start sharing campaigns to earn rewards.

So what's the fuss about Churp Churp? Find out for yourself now!

Wow... Samsung Galaxy SIII, only RM999! How to get?

SINI INFO BELI YA:http://fairoscni.says.com/recommendations/maxis-samsung-galaxy-s3 

 

YE LA MAKIN LAMA ramai bloger yg kena tangkap,kena tembak sebab berbloging.................

apa sudah jadi ni???????

so..........................apa HIKMAH di sebalik semua yang berlaku ya??

Wednesday, 4 July 2012

just for who need real money




Sayangi keluarga anda,jom tengok:http://fairoscni.says.com/recommendations/great-eastern-life



Nak telefon terkini?IPHONE 5S?http://fairoscni.says.com/recommendations/imoney

NAK DAPAT DUIT MACAM BLOGER LAIN DAPAT,KAT MANA NAK CARI KALAU BUKAN KAT SINI:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite

buat duit :http://says.com/my/fairoscni/invite














Monday, 2 July 2012

Ohhhhh........Lembu.................!!!cerita lucu,kowang patut baca

Seorang pemuda yang miskin tinggal bersama seekor lembu peninggalan bapanya,kehidupannya amat daif sehinggakan nak makan pun susah.pada suatu hari pemuda ni dapat idea lalu membawa lembunya pergi ke bandar.tiba di bandar pemuda ini mula menjerit;
"SESIAPA YANG BERJAYA MEMBUAT LEMBU AKU DUDUK,AKU AKAN BAGI RM SEJUTA RINGGIT,TAPI KALAU TAK BERJAYA AKAN DI DENDA RM100.00
datang la orang ramai berpusu-pusu untuk mencuba nasib,dari yg kecik sampai la yg tua.yg kurus,yg gemok,yg lembik,yang gagah tetapi semuanya tak berjaya.pendapatan pemuda itu pun bertambah dan berjaya mengutip rm sejuta ringgit. sehingga datang seorang panlima yang perkasa cuba mendudukkan lembu itu.tetapi lembu tu tetap tak mau duduk.selepas tu datang pula sowang budak kecik nak cuba dudukkan lembu tu."panglima yang gagah pun tak dapat nak dudukkan inikan kau pula budak kecik,kata pemuda.
apa lagy gy la try.................
kata pemuda pada budak kecik tu.

budak kecik ni pun pusing keliling macam mencari sesuatu kat lembu tu,pastu tetiba je lembu tu terduduk dengan keempat2 kakinya terlipat.orang ramai mula pelik macam mana budak tu boleh duduk kan lembu tu,dengan selamber budak tu jawab..............................

LEMBU NI KAN LEMBU JANTAN,AKU JENTIK LA TELOR DIA SAMPAI SENAK .TU YG TERDUDUK TU.!!!!!!!!
MAKA PEMUDA TERSEBUT MENYERAHKAN RM SEJUTA PADA BUDAK TU........

si pemuda tadi telah kehabisan duit,so dia dapat satu lagi akal,maka..............................
dia berkata
"sesiapa yang dapat membuat lembu aku geleng kepala,maka dia akan dapat rm sejuta,tapi kalau tak dapat macam biase..kena bayar rm 100.
maka semua org mencuba termasuk lah budak tadi.
pemuda cakap:kali ni boleh ke kau duduk kan lembu aku tu?hahahahhahahhahhaha
kali ni budak tu pegi ke lembu tu pusing keliling dan terus je pegi ke kepala lembu tu,dan tak semena-mena...............lembu tersebut geleng kepala macam lembu gila.
pemuda pun naik heran...............apa yg kau buat dengan lembu aku tu?tanya pemuda
sekali lagi dengan selamber budak tu jawab...................
aku tanye lembu tu,Nak kena jentik kat ...........................................................telor tak?:)))))

Lu pikir lah sendiri................................................

1-TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR,terlajak kereta pun boleh undur terlajak kapal terbang takde GEAR reverse.................SORRYYY......

They are wild. They are free. So let them be!

We’re not used to thinking about it, but our actions now could change the world as we know it. Protect or destroy, it’s all up to us!

Let’s make sure our endangered wildlife isn’t one of the things that ends up destroyed, namely our marine turtles! From now till 3 July, you can pledge to “Live Green” and not consume turtle parts/eggs, and support amending Malaysian laws to fully ban the sale and consumption of all turtle eggs.

We need the animals as much as they need us, so let’s get going with the pledges!

*You will be credited RM1 for the first unique pledge you make!
2-BERSATU KITA TEGUH ,BERCERAI KITA .................KAHWIN LAGI

Style and comfort now comes with an affordable price tag.

HiShop Deal: Fashionable, comfortable and affordable ladies’ footwear from bonnie-Jo at up to 50% off.

Stylish shoes are often overpriced but cause great pain to your toes, causing more harm than good to your feet. Bonnie-Jo allows your feet to be dressed stylishly and comfortably at an affordable price.

Strut your stuff in comfort and style with bonnie-Jo footwear for up to 50% off with this deal. Remember to tell your friends about it so you can earn when they shop via your link!
INFO SINI: http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/HiShopbonnieJo3-SEBAB MULUT SANTAN BINASA,SEBAB MULUT JUGA.......................NASI HABIS!!!

Y U NO CHURP?

There's nothing that adds a sprinkle of magic to social media like Churp Churp does! At Churp Churp, you'll always get the freshest news to hit the Internet, and earn from sharing great stuff with your friends too. Did we mention that even your favourite local celebrities are Churping too?

Tell your friends what they're missing out on, and get them on board! If they have at least 50 friends on their social media platforms, all they have to do is click on your invite link to learn more, sign up and start sharing campaigns to earn rewards.

So what's the fuss about Churp Churp? Find out for yourself now!
4-KALAU TIADA ANGIN MASAKAN POKOK BERGOYANG,KECUALI ADA BERUK ATAS
 POKOK  TU.

Are you Steady Daddy or Mrs Fabulous?

Being a mom/dad is the hardest job in the world. We may not have all the answers to parenthood, but maybe Drypers can tell you what kind of parent you are!

Take the simple Parent Pop Quiz by Drypers to find out what your parenting style is, and they’ll even tell you which Drypers product you need based on your results! What’s more, every 50th unique player of the quiz wins a cool parenting personality car signage too.

Are you a Steady Daddy or Mrs Fabulous? Find out now!
5-BIAR MATI BINI/LAKI JANGAN MATI ANAK ( BOLEH KAWIN LAGI APE)

6-BERAKIT-RAKIT KE HULU,BERENANG-RENANG KE TEPIAN,..................kan tak pasal-pasal tu.....
7-KALAU PADI KATAKAN PADI.TIDAK AKU TERNANTI-NANTI.KALAU SUDI KATAKAN SUDI,KALAU TAK SUDI................................boleh belah huhu.
8-harapkan pagar,pagar pun tak boleh harapsah la benda tu besi bukan manusia!!
9-tempat jatuh lagikan di kenang,inikan pula tempat kena Saman.
10-hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri,kalau macam tu tak payah hujan daaa.......
11-kalau tida rotan,..................................pelempang aje la....................huhu.
12-carik-carik bulu ayam,lama -lama jadi bulu tangkis badminton,pasti ayam kebogelan.
13-air di cincang takkan putus,tapi kalau daging di cincang tandanya  ada kenduri la tu...............
14-kerbau berpegang pada talinya,manusia berpegang gunakan tangannya.
15-pinggan tak retak nasi tak dinginkalau orang tak hendak tandanya kita tak lawa la tu......
16-takkan lari gunung di kejar,tapi kalau tak kejar pun gunung tu takkan lari jugak!!!
17-patah tumbuh,hilang report Polis daaa.....
18-berat mata memandang,berat lagi ahli sukan yang masuk acara angkat berat!!
19-sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya tak masuk juga sukan olimpik
20-kalau ada jarum yang patah,jangan di simpan di dalam peti,buang ajela......beli aje jarum yang baru huhu.
21-kajang pak malau kajang berlipat,kajang hamba tak yah la lipat-lipat,makan aje Satay Kajang.!!
22-kalau kail panjang sejengkal,beli ajelah kail yang yang panjang sikit hehehe.

23-kalau takut di lambung ombak,jangan berumah di tepi pantai,buat rumah jauh-jauh dari pantai.................huhuhu.
















Kisah Janda dan Duda kaya

Salmah seorang janda yang mempunyai anak perempuan tunggal berusia 6 tahun,sejak kematian suaminya,kehidupannya tidak terurus,makan minum pakai tidak menentu sehingga anak perempuannya tidak berbaju adakalnya......
sedang berseronok anaknya bermain pasir ( macam biase x pakai ape-ape).kebetulan,lalu Usop seorang duda kaya di kampung itu,kerana terkejut melihat anak Salmah.
Usop:oiii budak mana baju??...eeeiii malu la............mak mana?Nah rm20.00,soh mak beli baju taw!!
Anak Salmah pulang dan menceritakan segalanya sambil menghulur wang rm20.00.Salmah sungguh terkejut dan seronok.( tak pasal-pasal dapat rm20.00)
Salmah:hurmmm......kalo aku tak pakai pape........mesti dapat RM 200.00......HEHEHHEHE( SUKA)
WAKTU YANG DI TUNGGU.
Salmah menunggu Usop lalu,dirinya sudah pun tidak berseurat benang pun dengan harapan Usop akan memberinya wang yang banyak..........................
5 minit selepas itu Usop pon lalu...............................
Usop: Fuyooooooo................Mana baju kamu?Nampak habis.........#%$%kamu tu...........ow tak sanggup aku,dirimu begitu tidak terurus.............................dengan nada sedih campur geram melihat Salmah yang tak pakai pepe pun.....................lalu Usop Nah....................RM0.20 SEN
Salmah: eh................20 sen jer??
Usop: cukuplah tu,beli pisau cukur.................!!!

cerita rekaan aje taw:)

Kalau gembira dengan cerita saya sila bagi credit dengan membaca iklan saya di bawah ini.
1-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/GasPetronas3
2-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/DrypersPPQ
3-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/Reebonz

terima kasih ya semua.sudi baca:)













Cerita atas Katil.............................

Di satu malam yang dingin,didalam sebuah bilik yang sederhana besar,diatas katil.................sepasang suami isteri yang lanjut usia baru masuk tidur.Suaminya telah mula mengantuk tapi isterinya terbangkit perasaan ghairah malam itu..................
si isteri bersuara,"Dulu-dulu tu......abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tidur."
suaminya dengan separuh sedar,mengenggam tangan isterinya,lepas tu mula mengantuk semula.
beberapa ketika lepas tu,si isteri bersuara lagi,"kemudian tu................abang selalu cium saya."si suami dengan rasa terganggu,mengangkat kepalanya dan menyentuh bibirnya ke pipi isteri.Lepas tu sambung tidur balik.Selepas beberapa saat,si isteri bersuara lagi,............kemudian tu abang selalu gigit-gigit leher saya......"dengan perasaaan marah dan geram,si suami melontar selimutnya dan bangun dari katil itu.
Si isteri bertanya",Abang nak pergi mana tu?"
dengan marah suaminya menjawab...................................."Nak gi amik gigi la ni..!!!!!!

Get ready to unveil the surprise that’ll get your heart racing.

If the sight of Burberrys, Pradas and Coachs make your heart skip a beat, this will make your day.

Designer good just got a whole lot cheaper with Reebonz, Asia's largest luxury online shopping website! The best part? You can pay for your latest splurge with 0% installment plans with up to with 8 banks.

Sign up with Reebonz now, and you might even win a brand new Burberry bag to kick off your luxury online shopping experience!
info di sini: http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/Reebonz