tabung

http://fairus-tajiri.co.nr/
AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site!

Monday, 27 August 2012

Tips bagaimana seorang Blogger menjana pendapatan sampingan(sambungan ke2)

Sambungan ke 2
Jana wang melalui produk
contoh:http://www.ziddu.com
muaturun Filem-Ebook-Gambar-Perisian,letakkan pautan ke dalam blog anda.

Google Adsense
contoh:http://www.google.com/adsense
pihak google akan membayar menggunakan cheque yang di hantar ke rumah anda.

Nuffnangs
contoh:http://www.nuffnang.com
pembayaran melalui cheque.

program Pay per click
Bidvertiser
contoh:http://www.bidvertiser.com
cara pembayaran melalui usd 10 bersamaan duit Malaysia rm 35.00 terus ke akaun paypal.

Advertlets
contoh:http://www.advertlets.com
pembayaran melalui bank tempatan
minumum komisyen RM 20.00

lain-lain boleh buat duit
1-http://www.blogads.com
2-http://www.crispads.com
3-http://www.grokads.com
4-http://www.tagword.com

Dan ramai bloger selalu letak banner ini di blog masing-masing seperti
1-Churpchurp-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite
2-Says.my     -http://says.com/my/fairoscni/invite
3-Gushcloud  -http://www.gushcloud.com/?ReferrerID=47384
4-Blind.gd     -http://blin.gd/4g4Y
5-Zo.share    -http://www.zoshare.com/ahmad-fairos-tajri/invite

Mahir melalui penulisan?Review me program terbaik.Review me membayar anda dengan membeli artikel yang di tulis.kena tulis dalam bahasa inggeris.
sini:http://www.reviewme.com

Feedburner Ad Network ( kaedah pengiklanan melalui CPM atau COST PER IMPRESION) bagi laman blog dan RSS.Pembayaran CPM Feedburner menjangkau usd 10,Bloger akan dapat 70% dari nilai itu.
keterangan lanjut:http://www.feedburner.com

Entrecard (tujuan trafik) blog berbahasa Inggeris.
sini:http://www.entrecard.com

Pay Per Post
diwujudkan untuk individu atau syarikat mengupah pengendali blog menulis sesuatu untuk di paparkan di blog mereka.sini:http://www.payperpost.com

Buka kedai online sendiri
1-http://www.smallbusiness.com
2-http://www.ebay.com

Sebagai seorang blogger,terdapat 2 jenis iklan yang tidak digalakkan iaitu:
1-pop-up
2- iklan menggunakan iklan Java


kuasa pembaca.berikut adalah cara efektif bagi memastikan pembaca terus melawat blog kita.
1-Laporan melalui e-mel
2-Langganan berbayar


Pendekatan lain bagi mewujudkan pembaca setia
1-Artikel perlu dalam keadaan menarik
2-Sentiasa kemaskini Blog.
3-Mencari perkara terbaru dan terkini.
4-Sentiasa membuat promosi diserata tempat dengan melawati blog pengunjung lain.
5-templat blog tidak memeningkan kepala,cantik dan kemas.
6-Iklan yang dipaparkan tidak terlalu banyak dan diatur pada kedudukan yang mesra pembaca.
7-Mempunyai niche atau okus subjek atau topik yang sesuai.

tips lain sebagai seorang blogger
Kurangkan masa kita melayari blog orang lain dan lebihkan masa menulis blog sendiri.
U/P: Saya dengan ini memberi keizinan kepada semua rakan bloger untuk copypaste dan sebarkan kepada semua rakan -rakan bloger yang lain.jangan lupa letak sumber sekali ya.
contoh blog saya
:http://greenpapacom.blogspot.com/2012/07/lubuk-duit-free-blogger-jom-daftar-dan.html?spref=tw

semua rahsia buat duit melalui blog saya bongkarkan untuk semua rakan rakan bloger,jana wang tanpa kita sedari.sila tampal banner di dalam blog masing-masing.Kalau saya kaya,awak juga kaya.bukan menjadi jutawan ,tetapi dapat keluar dari kepompong tiada wang.insya Allah.









Saturday, 25 August 2012

Tips bagaimana seorang Blogger menjana pendapatan sampingan

Mentor yang dikenali ramai Dr Irfan Khairi http://www.rahsiainternet.com

Blogger yang dikenali
1-Mas Dino -http://jutawan.blog.com
2-Sifu Lan   -http://www.sifu-lan.com
3-Pangeran -http://www.pangeran.org

sertai komuniti forum untuk dedahkan blog anda supaya lebih dikenali ramai seperti WangCyber,Carigold,Nogold,Jomgempaq atau Geng Ebiz.

Definisi blog
1-BLOG PERIBADI-http://www.juniorim.com
2-BLOG FOTOGRAFI-http://www.meebandungsirehjunjung.blogspot.com
3-BLOG ISU SEMASA-http://www.berita.kelantankini.com
4-BLOG PANDUAN DAN SUMBER-http://www.blog.makmalcyber.com
5-BLOG BUKAN HIMPUNAN ARTIKEL ATAU AKHBAR ONLINE-http://www.wangcyber.com

Sebagai seorang blogger anda adalah seorang wartawan ataupun selebriti. Kaedah membina blog terbahagi kepada dua iaitu:
1-Domain-http://www.netkl.com
2-Hosting-

Bila seorang blogger membeli Domain dan Hosting kita akan di beri C-Panel.tujuannya untuk memuat turun perisian ataupun software.
contoh:Domain-Hosting-C-Panel-dan ke Wordpress(tempat memasukkan dan menyunting hasil penulisan seorang blogger.
contoh blog menggunakan domain percuma http://www.samdaddycool.blogspot.com
contoh blog menggunakan domain berbayar http://www.irfankhairi.com

HTML
Kaedah menggunakan HTML
1-http://www.wangcyber.com
2-http://www.carigold.com

Google Adsense ( IKLAN)
Blog harus mempunyai tema,bina imej,contoh nama blog menggambarkan isi blog.
1-blog affiliate-http://www.juniorim.com
2-blog bisnes

contoh blog rujukan mengenai perniagaan internet http://www.flarebiz.com

Jaga reputasi sebagai seorang blogger.menitikberatkan ketetapan dan masa.Bezakan antara khabar angin dan beri pendapat sendiri.menitikberatkan tentang kualiti penulisan.Sertakan maklumat yang berguna untuk pembaca.Bila reputasi terbina,ramai pembaca akan berkunjung ke blog kita.
contoh Header dan Banner
1-http://www.irfankhairi.com
2-http://www.flarebiz.com
3-http://www.azmanzainal.com
4-http://www.juniorim.com

Menyediakan Hos
1-Blog-City-susun atur berkenaan html
2-BlogDrive-blog secara percuma seperti:tagboard,RSS feed dan Grafik Header
3-Blogspot-blog secara percuma yang ada Html.

Topik Hos Blogspot
http://www.blogspot.com

4-Tblog-servis percuma peringkat asas
5-Xanga-diari Maya/Online Diari
6-Netkl-harga yang berpatutan
7-Sempoihosting-servis dan software.

TRAFIK-nyawa sesebuah blog adalah trafik.elakkan komen spam .kita akan menerima trafik yang tinggi melalui ruangan forumSenaraikan nama forum di dalam ataupun  di luarnegara.ianya boleh mencetuskan trafik yang banyak.
contoh forum:
1-http://www.wangcyber.com
2-http://www.carigold.com
3-http://www.nogold.com
4-http://www.putera.com
5-http://www.bicarajutawan.com
6-http://www.jombincang.com
7-http://www.jomgempaq.com
8-http://www.tanyasifu.com

 Contoh iklan di bawah Blog
1-CPM- COST PER MILLE
2-CPC-COST PER CLICK
3-CPA-COST PER ACTION
4-CPL-COST PER LEAD
5-CPS-COST PER SALES
6-PPC-PAY PER CLICK

PENGGUNAAAN KOMEN DI DALAM BLOG
http://www.haloscan.com
tambah ruang forum secara percuma
http://www.forummotion.com

XML dan RSS Feeds
1-http://www.xml.com
2-http://www.blogdigger.com
3-http://www.feedster.com
4-http://www.newsisfree.com
5-http://www.syndic8.com

Blog sumber menjana pendapatan tanpa kita sedari.wujudkan akaun bank Online dan Offline.
kaedah online melalui pindahan wang melalui internet.kaedah offline melalui mesin deposit tunai di bank.
contoh bank
1-http://www.maybank2u.com.my
2-http://www.cimbclicks.com.my
3-http://www.bankislam.biz

Wujudkan akaun Paypal bagi transaksi Luar negara.Gunakan kad kredit.Layari http://www.paypal.com
Signup,isi maklumat,bayar guna kad kredit,tunggu pengesahan email,log in guna nombor akaun yang diberi.

contoh program Affiliate
1-dalam negara-http://www.rahsiamlm.com
2-luar negara    - http://www.shutterstock.com

ikuti sambungan ke 2 nanti.









Thursday, 23 August 2012

Perkara Asas dalam Blog

menjalankan perniagaan dan wang melalui blog adalah sama seperti perniagaan lain.ia merupakan tiga perkara asas bagi berjaya iatu pembekal,pembeli dan produk.ciri-ciri pembekal dan barang dikategorikan seperti berikut:

PENULIS BLOG ADALAH PEMBEKAL
Perkataan,pendapat,kajian serta kreativiti yang diterjemahkan melalui penulisan dapat menarik perhatian para pembaca ke blog.penulis blog menjadi daya penarik,broker dan raja dalam perniaggaan yang diimplementasikan ke dalam blog.jika bukan kerana kita,blog itu tidak akan wujud.

PEMBACA BLOG ADALAH PELANGGAN
pelanggan adalah pembaca yang melayari blog.syarikat akan membayar kepada pemilik blog supaya iklan mereka dipaparkan dalam blog.peranan penulis blog adalah menambah bilangan pembaca dengan menghasilkan penulisan yang dapat menarik perhatian mereka.pembaca blog bertukar menjadi pembeli kepada produk yang dipaparkan dalam iklan dalam blog.sebagai tukaran,penulis blog menerima bayaran daripada iklan yang dipaparkan.

PENDAPATAN DALAM BLOG
PERNIAGAAN TIDAK BOLEH HIDUP TANPA PRODUK YANG BOLEH DIJUAL.MESKINPUN KITA MENAWARKAN MAKLUMAT SECARA PERCUMA MELALUI PENULISAN MELALUI BLOG,TERDAPAT BEBERAPA PERKARA YANG DAPAT DILAKUKAN BAGI MENJANA WANG.

1.JUAL PENDAPAT DAN KEPAKARAN
jika kita tidak menjual kepakaran dan pendapat  sendiri,kita tidak akan mempunyai pelanggan.mereka tidak membayar kita secara langsung.hanya dalam kes tertentu sahaja kita di bayar terus.mereka tidak akan membeli lagi sekirannya mereka tidak berminat dengan dengan apa yang kita tulis.

2.JUAL RUANG
pemilik blog ini menjual ruang kepada pengiklan dengan persetujuan beliau akan dibayar bagi menyampaikan maklumat pengiklan kepada pembaca.iklan yang dipaparkan oleh pengiklan disediakn sama ada dalam bentuk teks pautan,pop-up banner ataupun flash.

3.PRODUK CENDERAHATI
Dengan penjenamaan yang baik dan reputasi yang cemerlang,blog Dr irfan khairi memberi video berkaitan tips secara percuma.ia sebagai tanda terima kasih kepada pembaca setia.dengan cara ini,pembaca akan selalu datang melawat blog beliau.apabila blog itu mengeluarkan produk jualan terbaru,pembaca akan sentiasa menerima maklumat terkini kerana mereka sering berkunjung ke blog itu mendapatkan tip tadi secara percuma.pemberian cenderamata ataupun tip secara percuma dapat menarik pembaca supaya melawat blog kita.di samping itu,kita juga dapat menjana pendapatan dengan menjual dan mempromasi produk.


Look Ma, no cash!

Having stacks of dollar bills bulging out your wallet ain’t in style no more; save yourself the hassle of carrying cash around with the RHB Easy Smart Card!

RM 20 is all you need to sign up for an account and 10 minutes to activate the card. After that, it’s a breeze as you save every time you spend with the Easy Smart Card – it’s the only debit card in Malaysia that does that!

It’s so easy to go cashless, get your Easy Smart Card now.
terjah:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/RHBEasySmartCard 

 
 


 

Buat duit dengan Blog,Rahsia menjana wang cara mudah

Penulisan saya,buat duit dengan blog saya dedikasikan kepada;
kedua ibubapa saya Mohd Tajri bin Che Din dan Halimaton Binti Zainal serta seluruh keluarga atas kasih sayang yang diberi.
insan tersayang,Suhana binti Mumamad yang menjadi sumber inspirasi.Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua rakan bloger yang memberi sokongan.
PENGENALAN
Apa itu blog,perkara asas dalam blog,membina blog dan blog Lawan Laman Web.

Definisi blog
Blog ialah jurnal maya yang kerap dikemaskini dan disebarkan bagi bacaan umum sebaik sahaja ia disiarkan.Blog menyediakan ruang kepada pembaca memberi respons segera tanpa sebarang bentuk tapisan.Blog berbentuk tidak formal dan ditulis dengan gaya tersendiri bergantung pada penulisnya berbanding format penulisan media-media lain.

Jenis-Jenis blog
Blog peribadi
blog peribadi menceritakan pandangan peribadi kita kepada umum,berinteraksi dan menerima pendapat daripada para  pembaca .

BLOG FOTOGRAFI
Blog dijadikan sebagai medium meletakkan gambar bagi menarik pelanggan melayarinya.Gambar yang diambil sendiri bagi tontonan umum disiarkan dalam blog dan pelayar bebas memberi pendapat berkenaan gambar itu.blog yang dikemaskini dengan koleksi gambar-gambar terbaru menaikkan nilai blog dalam pasaran komersial.

BLOG ISU SEMASA
Informasi terkini penting apabila menulis artikel.kita perlu melanggan akhbar dan mengikuti perkembangan semasa apabila menulis artikel.Menghasilkan blog berkaitan isu semasa mempunyai daya tarikan yang tinggi kepada pembaca blog.ini kerana,penulis yang peka isu semasa dapat menjelaskan sesuatu isu itu dengan lebih mendalam dalam ayat mereka sendiri( penulis).pembaca juga dapat berinteraksi dan memberi pendapat melalui ruangan komen yang disediakan.

BLOG PANDUAN DAN SUMBER
Blog panduan dan sumber disediakan oleh penulis bagi berkongsi perisian dan program  komputer yang berguna dan percuma.bagi yang pakar dalam kaedah teknikal,kita boleh tunjukkan cara menggunakan perisian atau program melalui paparan video.rakaman video boleh dimuatnaik ke laman web video seperti youtube,kemudian ia dimasukkan  ke dalam blog dengan menyalin semula kod HTML yang diberikan oleh Youtube kepada pengguna.

MEMILIH REKAAN DAN SUSUN ATUR BLOG
Blog yang menarik mempunyai pilihan warna yang memberi keselesaan kepada pembaca.susun atur blog begitu penting kerana ia memudahkan pembaca mencari informasi paparan dan susun atur blog boleh menggunakan templat yang sudah disediakan ataupun diubahsuai menggunakan kod html.pelbagai laman web yang menawarkan templat secara percuma antaranya melalui forum cyber seperti http://www.wangcyber.com 
.kita mempunyai pilhan templat daripada pereka-pereka yang berkumpul dalam ruangan forum itu.

BLOG BUKAN HIMPUNAN ARTIKEL ATAU AKHBAR ONLINE
Penyiar berita tradisional kini menjadikan internet sebagai medium bagi menyampaikan berita mutakhir.maklum balas pembaca pada berita yang disiarkan dapat diperoleh dengan pantas dan segera.apabila blog semakin popular,muncul kumpulan penulis blog atau blogger yang berfungsi sebagai wartawan.semakin ramai blogger menjadi penulis blog profesional berkenaan isu yang mereka tulis.dalam tempoh beberapa tahun,tidak timbul lagi perbezaan antara media tradisional dan media internet.blog tun dr mahathir mencecah jumlah pengunjung yang ramai dalam masa hanya setahun.

sumber credit melalui:
sini:http://www.strategiblog.com

u/p:saya Ahmad Fairos telah membeli sebuah buku karya Yazid Yahya dan ingin berkongsi maklumat berguna untuk semua para pembaca bloggers semua.Sekiranya ada salah dan silap,maafkan saya.saya boleh dihubungi melalui emel:suhana_yusz@yahoo.com

Y U NO CHURP?

There's nothing that adds a sprinkle of magic to social media like Churp Churp does! At Churp Churp, you'll always get the freshest news to hit the Internet, and earn from sharing great stuff with your friends too. Did we mention that even your favourite local celebrities are Churping too?

Tell your friends what they're missing out on, and get them on board! If they have at least 50 friends on their social media platforms, all they have to do is click on your invite link to learn more, sign up and start sharing campaigns to earn rewards.

So what's the fuss about Churp Churp? Find out for yourself now!

 


Monday, 20 August 2012

Sedarkah kamu Wahai Manusia Antara semalam dan Hari ini?cerita 1

Kejadian diakhir zaman kian terasa Renungkanlah pada diri empunya Agar jangan menyesal dihari muka pada diri yang bergelar manusia.
"Himpunan pesanan dari Hadis dan al-Quran.
Takwa dan Perpaduan Asas keselamatan di akhir zaman
  -Hendaklah ia bertakwa kepada Allah swt dengan mengerjakan segala perintahNya dan menjauhi segala  Larangannya.
  -mentaati pemerintah dan penguasa walaupun mereka adalah dari golongan hamba asalkan mereka berpegang dengan al-quran,sunah nabi saw dan sunah khulafa Ar Rasyirin
  -berpegang teguh kepada sunah nabi saw dan sunah khulafa Ar Rasyirin yang mana mereka mendapat petunjuk daripada Allah swt iaitu berpegang kepada fahaman dan amalan ahli sunah wal jamah yang mana hanya pengikut ini sahaja mendapat jaminan selamat daripada api neraka dan yang bertuah mendapatkan syurga pada hari kiamat nanti.
  -menjauhi perkara-perkara bid"aah dholalah,iaitu fahaman dana amalan yang bercanggah dengan ajaran agama islam.

jadikan takwa sebagai jalan,
dalam hidup sepanjang zaman,
taat dan patuh pada pimpinan,
selama al-quran jadi pegangan.

sunnah nabi di pegang teguh,
sunah khulafa diikut penuh,
mesti waspada ajaran musuh,
bidaah dhalolah wajib dijauh.


Meet Greg Heffley. He’s a wimp.

Meet Greg Heffley. If you’ve ever had a rough time as a kid, you’ll know what he’s going through.

“Wimpy Kid” Greg Heffley is the hero of “Diary of a Wimpy Kid”, where he hatches a plan to pretend he has a job at a fancy country club. He still manages to get into embarrassing mishaps at a public pool and a camping trip though – what else could happen to him?

Check out the trailer for “Diary of a Wimpy Kid 3” now!
info:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/DiaryOfAWimpyKid3

Friday, 17 August 2012

iklan Says.my TERBAIK

Anything you buy this month, can win you a holiday trip.

Did you know that you can stay 30 nights at Malaysia's most luxurious hotels for FREE? Swipe your MasterCard, register your cards and charge slips, and each transaction might just win you the Grand Prize!
INFO HOTEL:http://fairoscni.says.com/recommendations/30-nights-stay

Lagu Raya apa yang bakal jadi Call Me Tone anda Raya nanti? Jom pilih...

Dapatkan kandungan istimewa sempena Syawal dari The Cube. Macam-macam ada, dari dedikasi lagu Raya, MMS & pesanan Raya dan banyak lagi!
 INFO SINI:http://fairoscni.says.com/recommendations/celcom-syawal


First date? First Car? Everybody has a story to tell with your car

Think, what are the unforgettable memories that happened with your car? Everyone has their own story to tell when it comes to journeys and adventures, may it be discovering the best nasi lemak in town, nerve wrecking first dates or solo karaoke sessions in the traffic jam. This video may trigger those memories
 SINI:http://fairoscni.says.com/recommendations/a-keeper


Let's celebrate Hari Raya with a new smartphone!

Celcom is offering up to 70% discount to selected Smartphones for Hari Raya! Take your pick - From BlackBerry, Samsung, HTC, LG, Sony and Nokia!

 info:http://fairoscni.says.com/recommendations/smartphone-raya


Keep your house safe! How? Fill in the form & get the Police to protect it!

Sempena musim perayaan ini, ramai orang akan balik kampung atau pergi melancong. Bimbang meninggalkan ruman anda? Polis Diraja Malaysia akan membantu anda mencegah jenayah pecah rumah. Isikan borang balik kampung ini dan rumah anda akan selamat apabila anda tiada!
nak balik kampung cari maklumat sini:http://fairoscni.says.com/recommendations/borang-balik-kampung


Saturday, 11 August 2012

RAMAI BLOGER BUAT DUIT FREE,tampal dalam blog masing-masing.


banner 

nak TRAFIK mencanak naik Setingginya daftar sini:http://www.asiafans.net/index.php?ref=61

1-ChurpChurp-http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite
2-Says.my      -http://says.com/my/fairoscni/invite
3-gushcloud    -http://www.gushcloud.com/?ReferrerID=47384
4-Blind.gd      -http://blin.gd/4g4Y
5-zo.Share.com-http://zoshare.com/ahmadfairostajri/invite

ramai bloger yang dapat duit dari situ,antaranya churpchurp,says.my,gushcloud,blind.gd dan zo.share.com,cara tak susah sangat,just share kat wall fb,twiter dan lain-lain.
syukur alhamdulilah saya dah dapat hasil pun.yang penting kena rajin-rajin iklan kan info yang di sediakan.
sebenarnya banyak lagi info yang akan saya letak di sini,sudi-sudi baca dan sudi 2 lah daftar.bukan kena bayar pun.Insya allah ,sama sama kita cari pendapatan sampingan.

jom tengok info buat duit yang telah saya join di bawah ini:
1-http://www.incentria.com/ptc_ads.php?ref=fairos30
2-http://www.jobdirumah.com/fairos30
3-http://dollarsincome.com/-99569.htm
4-http://www.chikapowwow.com/my/?ref=1362
5-http://www.richptc.com/index.php?ref=fairos30
6-http://www.adsniaga.com/index.php?ra=666
7-http://prelaunchx.com/x/fairoscni
8-http://www.sophieparisclub.com/fairos30
9-http://www.asiafans.net/index.php?ref=61
10-http://www.dsyr.com/rewardpoints/index/goReferral/referrer/779
11-http://www.imflippa.com/hop.php?ref=fairos30
12-http://myooo.my/our_affiliates.php?maui=1220&mau=fairos30

so itu aje,
jom terjah blog saya yang femes dulu dulu:

terjah sini:http://greenpapacom.blogspot.com/2012/01/jilat-kemaluan-isteri.html?spref=tw
dan ini:http://greenpapacom.blogspot.com/2012/01/hukum-mengurut-zakar.html?spref=tw

thanks sudi baca,setiap link tu saya daftar dan cari isi tersirat.ada maklumat yang berguna juga.terima kasih pada awak sudi baca.saya sayang awak semua.

Blind.Gd jom tengok apa yang menarik sangat.

MotorTrader - New Website Launch
Motor Trader is best known for its leadership in auto classifieds and with the new website, searching for a model among the thousands of advertisements is now faster and more efficiently done. Used car listings are compiled and presented much more quickly than before and the same goes for searching for information on new vehicle specifications.
In view of the increasing use of mobile devices to surf the Net, our website has also been optimized for access and viewing on mobilephones. Now, you can easily and quickly check out the advertisements when you are on the move as well as stay updated on the latest news in town.
terjah info sini: http://blin.gd/4gPD


Bieber Manned Up In Malaysia
Sold.my - Win a Samsung Galaxy Tab 2!SINI TERJAH INFO:http://blin.gd/4hb2

Referral

Refer your friends to Blin.gd to earn rewards! Depending on your membership status with Blin.gd, you can earn between RM1-2 per referral.
A valid referral would be determined by the following:
  • If a referred person signed up through your link
  • The referred person delivered at least 10 clicks from any campaigns
  • The referred person did not engage in any fraudulent clicks
  • The referred person is a legitimate person and not a new Facebook user or a Twitter user with less than 10 friends/followers).
Please note that referrals are manually approved, and as such, you may need to wait for credit to be made to your account.


NAK DAPAT DUIT FREE MACAM SAYA IKLANKAN DAFTAR FREE SINI:http://blin.gd/4g4Y



apa cerita anda?

Apakah Cerita Mereka?

Bulan Ramadhan merupakan peluang untuk kita bersua dengan keluarga yang tersayang dan sahabat handai. Ia juga merupakan peluang untuk bermaaf-maafan sesama sendiri.

Sempena ini UMobile mempersembahkan kepada anda clip bersiri yang bermula dengan Alif yang setelah sekian lama tidak pulang ke kampung untuk berjumpa pak ciknya. Hubungan mereka telah terjejas akibat pergaduhan yang berlaku.

Bersiap sedia la untuk webisode yang akan datang! Sementara itu, anda boleh menghantar mesej peribadi melalui App UEratkanLagi!http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/UMobileRaya

Bet you’ve never felt like this before!

Want to give your skin some much-needed moisture but don’t want the sticky feeling that comes with moisturisers? Johnson’s Body Care Oxygen Fresh has you covered!

Keep a bottle of this gel lotion with you and it’ll give you a refreshing burst of hydration without stickiness or greasiness – perfect for our Malaysian weather. Don’t take our word for it; even the celebs love it, and you can try it for yourself too!

Find out more about the Oxygen Fresh gel lotion and what the stars are saying about it today!http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/JJOxygenFresh


Tuesday, 7 August 2012

Cash out yang ke empat dari Churpchurp

Not too late for you to Join Team Malaysia at the Olympics!

This year, there aren’t just 30 people in the Malaysian Olympics contingent; there are 28 million.

Experience the Olympics a whole new way – by being part of it yourself! Join Team Malaysia with Samsung and give Malaysian athletes the support they need, on the court, off the board, down the track and up the podium.

Team Malaysia needs you. Sign up now!:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/SamsungTeamMsia

Add RM 1,000 to your duit raya right now.

Here’s an easy way to get a head start on that duit raya right now – just surf the Internet more!

Celcom First is giving away RM2,000 cash every day to 2 lucky Celcom subscribers for the entire month of Ramadhan! Want in? Just purchase additional volume or subscribe to any Instanet/Mobile Internet plan, from now till 20 August.

Surf your way to RM 1,000 duit raya now!http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/CelcomDuitRaya


Y U NO CHURP?

There's nothing that adds a sprinkle of magic to social media like Churp Churp does! At Churp Churp, you'll always get the freshest news to hit the Internet, and earn from sharing great stuff with your friends too. Did we mention that even your favourite local celebrities are Churping too?

Tell your friends what they're missing out on, and get them on board! If they have at least 50 friends on their social media platforms, all they have to do is click on your invite link to learn more, sign up and start sharing campaigns to earn rewards.

So what's the fuss about Churp Churp? Find out for yourself now!http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite

Is that Union Jack I see on your wallet?

Vintage Wallet (Union Jack) – only RM22 ! [27% off]

Got a weakness for vintage products? Instead of using something that looks like your ancestors passed down, jazz it up with vintage wallets from White.my! With Olympic being the hottest topic, get the funky print of Union Jack to bring your heart closer to London!

For only RM27, wow your friends with a cool vintage wallet from White.my! Tell your friends about it too so that you can earn while they shop from your link!:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/whitemyVWUJ

Keep your car dirt-free the quick and easy way!

[57% OFF] RM38 for Portable Handheld Car Vacuum Cleaner worth RM89 from Yugou Online

Having a dirty car is NOT attractive, especially when you pick girls up! Don’t cramp your style, let the Yugou Portable handheld Car Vacuum Cleaner clean your car quick and easy.

Get the Yugou Portable Handheld Car Vacuum Cleaner for RM 38 with this exclusive deal Do remember to tell your friends about it so that you can earn while they shop from your link!:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/YugouPHCVC

Can’t say no to fashion AND comfort at such low prices!

Jane Holli at up to 80% off – Comfortable Heels and Sandals from Hong Kong

Fashion doesn’t always come with comfort, but when it does, it comes in the form of Jane Holli shoes. With so many choices to pick from, your feet will be both happy and pretty in heels and sandals exclusively from Hong Kong!

Shop at Jane Holli with discounts of up to 80% off this Raya. Remember to tell your friends so that you can earn while they shop from your link!:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/JaneHolli

Twinkle twinkle little star, what’s on my to-do list today?

Seeing Stars Chalkboard Magnet Pegs – only RM12!

Remember to buy the bread and the milk. Oh, the doctor’s appointment is at 3pm, and remember to take Kitty for her vaccinations too. Organize your shopping list and to-do list in a fun and creative way with the Seeing Stars Chalkboard Magnet Pegs!

For only RM12, organize your thoughts with the Seeing Star Chalkboard Magnet Pegs. Do remember to tell your friends about this so that you can earn while they shop from your link!http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/SeeingStars


Prepare for trouble, and make it a double!

[51% OFF] RM38 for 2 Self Defense Pepper Spray With keychain worth RM78 from OHSEM Trading

With the recent spike in robberies and thefts, even a walk down the street would make you worry about being another victim. There’s no need for paranoia with the OhSem Self Defense Pepper Spray!

For only RM38, get two units of the OhSem Self Defense Pepper Spray to keep yourself and your loved ones safe from potential danger. Do remember to tell your friends about this so that you can earn while they shop from your link.:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/OhSemSDPS


High fashion at a low price!

Baci Sale Flat 50% off – Making Your Wardrobe A Better Place

With so many fashion labels out there, it would be so easy to spend your monthly allowance on pretty dresses. Now you can catch up with the latest trends without compromising on quality or breaking the bank with Hishop’s Baci Sale!

For a limited time only, Baci is now offering a variety of apparel at a flat rate of 50% off. Remember to tell your friends about it too so that you can earn while they shop from your link!:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/BaciSale


Fancy a makeover?

A new collection of unique wall stickers every two weeks – up to 30% off!

A lovely room with lovely decorations is incomplete with a bland wall. With rockets and planets for the little brother, and flowers for older sister, enhance your home with minimal hassle with Fancy Bugs Wall Sticker.

White.My is offering a unique of collection of wall sticker every two weeks for up to 30% off! Remember to tell your friends so that you can earn while they shop from you link!http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/FancyBugWS

 yea......................hari ini dah cash out payment yang keempat dari churpchurp.di jangka ketibaan cheque bernilai RM100 DAN KALAU DI TOLAK KOS RM1.00.jadila rm99.00 kot.anway thanks churchurp bagi pendapatan kat saya.kalau tak silap saya dapat pembayaran  maybe bulan 10.its ok.saya berikrar satu hari nanti satu cheque saya akan bernilai rm1000 atau rm15 ribu satu cheque.orang kata kena rajin dan sabar.kena banyak belajar dari otai-otai bloger.saya salute otai-otai bloger seperti BEN ASHARI,DENAI HATI,REDMUMY DAN LAIN LAIN YANG ADA.KALAU NAK SEBUT SEMUANYA BAGUS-BAGUS.KALAU ADA BLOGER YANG SUDI BERKONGSI MAKLUMAT DENGAN SAYA.TERIMA KASIH YA.


info berguna semasa bulan ramdhan khas buat muslimin dan muslimat


banner

kalau bloger nak trafik mencanak naik,daftar sini:http://www.asiafans.net/index.php?ref=61

Ingin mengetahui cerita hangat terkini di Malaysia, jom follow @HangatMY atau layari:http://blin.gd/4h2b

Buy the Marc Jacobs Nylon Cosmetic Case at RM230 & stand a chance to win a Coach bag worth RM1800 from Reebonz!info:http://blin.gd/4h6H

Referral

Refer your friends to Blin.gd to earn rewards! Depending on your membership status with Blin.gd, you can earn between RM1-2 per referral.
A valid referral would be determined by the following:
  • If a referred person signed up through your link
  • The referred person delivered at least 10 clicks from any campaigns
  • The referred person did not engage in any fraudulent clicks
  • The referred person is a legitimate person and not a new Facebook user or a Twitter user with less than 10 friends/followers).
Please note that referrals are manually approved, and as such, you may need to wait for credit to be made to your account.http://blin.gd/4g4Y

Believe it or not, anything you buy this month, can win you a holiday trip.

Did you know that you can stay 30 nights at Malaysia's most luxurious hotels for FREE? Swipe your MasterCard, register your cards and charge slips, and each transaction might just win you the Grand Prize!
sini:http://fairoscni.says.com/recommendations/30-nights-stay 

Petronas' 14 minute Raya film - Strangers

sini:http://fairoscni.says.com/recommendations/petronas-strangers 

 

http://fairoscni.says.com/recommendations/dsyr

 

 

Monday, 6 August 2012

DSYR.com will create DESIRE in you. Intriguing isn't it?

Join DSYR.com - Malaysia's first and hottest design and lifestyle marketplace, this is THE place to online shop for home decor, fashion, gadgets, arts & crafts and more at insider prices!

Reward credits

Reward credits: RM 0
Total Accumulated Reward Credits: RM 0
Total Reward Credits Used: RM 0
Pending Reward Credits: RM 0
"Every friend who makes their first purchase earns you a RM 10 store credit.

Bronze

15 registered friends. RM 10 store credit.

Silver

25 registered friends. RM 20 store credit.

Gold

50 registered friends. RM 50 store credit.

Bonus

RM 10 store credit if a registered friend makes a first purchase.

jom daftar sini: http://www.dsyr.com/rewardpoints/index/goReferral/referrer/779

saya memerlukan 15 rakan untuk menjadi BRONZE,BOLEH DAPAT CREDIT RM10
KALAU 25 YANG REGEISTER BOLEH DAPAT RM20.KALAU 50 YANG DAFTAR,DAPAT RM50 CREDIT..

KALAU ADA YANG MEMBELI DAPAT LA SAYA BONUS RM10.00.TETAPI SAYA MEMERLUKAN RAKAN -RAKAN YANG REGISTER.AWAK PUN BOLEH DAPAT JUGA.JOM DAFTAR SINI:http://www.dsyr.com/rewardpoints/index/goReferral/referrer/779


Sunday, 5 August 2012

Trafik mencanak naik bila join kat sini

SAYA MEMANG BERBANGGA DAPAT MEMPROMOTE KAT SINI:)))

DAFTAR KAT SINI:http://www.asiafans.net/index.php?ref=61


banner

ok hari ini aku nak kasi taw rahsia buat duit dengan blog.yang penting kena sabar taw.bukan daftar hari ni terus dapat duit.kena ada kejujuran dan kesabaran.yang penting baca setiap link yang di sediakan.

bukan senang papa green nak update.

siapa tak kenal churpchurp boleh la daftar sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite

buat duit lagy dengan Says.my daftar sini:http://says.com/my/fairoscni/invite

nak taw apa Blind.gd daftar sini: http://blin.gd/4g4Y

nak dapat duit usd daftar sini:http://www.gushcloud.com/?ReferrerID=47384

jom shoping:http://www.milkadeal.com/r/77

duit lagy free:http://www.clicksia.com/ptc_ads.php?ref=fairos30

duit juga:http://www.incentria.com/ptc_ads.php?ref=fairos30

nak kerja terjah sini:http://www.jobdirumah.com/fairos30

dollar income terjah sini:http://dollarsincome.com/-99569.htm

chikapow......saya pun tak taw main daftar aje:http://www.chikapowwow.com/my/?ref=1362

macam macam kat sini:http://www.richptc.com/index.php?ref=fairos30

ads.niaga:http://www.adsniaga.com/index.php?ra=666

prelaunch daftar sini:http://prelaunchx.com/x/fairoscni

daftar SOPHIE:http://www.sophieparisclub.com/fairos30

NAK TRAFIK NAIK CAM ORANG GILER MAI SINI:http://www.asiafans.net/index.php?ref=61

HA,TU DIA.kalau kowang nak taw,aku daftar semua,mana kena bayar apa-apa pun.yang penting kena serajinnya promosi.Insya allah ada lah hasilnya nanti.

Saturday, 4 August 2012

Tingkatkan trafik blog anda disini Asia Fans


banner

jom tingkatkan trafik blog anda disini:http://www.asiafans.net/index.php?ref=61

macam x percaya sahaja bila saya join.erm saya pun baru daftar hari ini.jom tengok apa ada kat situ.

saya kongsi maklumat berguna buat semua geng bloger saya.

orang Perak,nak shoping baju raya murah?jom terjah kat mana

Asalamulaikum semua,hari ini saya nak kongsikan bagaimana saya nak jimat duit beli baju raya anak-anak saya,erm mesti korang pernah dengar bazar Tanjung Rambutan.korang cari aje baju raya kat area situ..............lagi murah dari pasaraya "Dinosaur".harga berpatutan juga.

memang jimat sesangatnya.kena pula boleh minta kurang-kurang.hari ini dapat la saya beli kat isteri dan anak-anak saya kasut raya,baju raya,dan lain lain.erm .kalau bawa rm150.00 pun rasenya banyak juga barang dapat beli.Syukur alhamdulilah.

kalau nak taw bloger buat duit kat website,kena pula keluar kat newspaper,untung weh.











terjah  sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/churpchurp-invite




jom shoping sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/BaciSale


sini shopin beg raya:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/GinJacqie










ha apa lagy jom serbu bazar kat ctu.........................memang harga jimat belanja.

erm lagi satu saya nak sampaiKAN amanat dari kawan kawan saya......................JANGAN BERHUTANG BILA MEMBELI BARANG DI MUSIM PERAYAAN.JANGAN KAYAKAN SYARIKAT-SYARIKAT YANG MENGIKLANKAN PRODUK -AMBIL DULU BAYAR KEMUDIAN.jangan terPEDAYA.

Thursday, 2 August 2012

Churpchurp dan Says.my jom terjah


Prepare for trouble, and make it a double!sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/OhSemSDPS

High fashion at a low price!sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/BaciSale

Bye bye belly, hello six-pack!sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/CoupleLoveTeeSNLV

A bag for every occasion.sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/GinJacqie

Make a dazzling entrance this Raya!sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/BabyBeDazzled

Drop that dress (size)!sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/SBDirectResourcesASB

Fancy a makeover?sini:http://my.churpchurp.com/fairoscni/share/FancyBugWS

The fastest WiFi and best hotspot coverage in Malaysia.sini:http://fairoscni.says.com/recommendations/celcom-first-wifi

 












Ingin mengetahui cerita hangat terkini di Malaysia, jom follow @HangatMY atau layari:

Hangat.My memaparkan informasi dan maklumat terkini yang hangat diperkatakan di Malaysia dan diluar negara. Ianya untuk tatapan anda sebagai rakyat Malaysia supaya tidak terlepas pandang isu semasa disekeliling anda. Terutama maklumat yang masih belum disiarkan di berita tv mahupun dalam akhbar.
tengok sini:http://blin.gd/4h2b