tabung

http://fairus-tajiri.co.nr/
AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site!

Sunday, 1 April 2012

Aku jumpa beg duit berisi cash RM250.00


Hari ini aku jumpa beg duit berisi RM250.00 CASH DALAM BEG DUIT TERSEBUT,

so aku buka sebab aku nak cari pemilik asal.so sebagai seorang bloger yang sangat-sangat amanah,dan telah diajar semasa kecil supaya memulangkan kembali barang kepada tuan punya asal beg duit tersebut.so aku cari dan hantar terus ke depan pintu rumah tersebut.memang pemilik asal tengah mencari-cari beg duit dia.berkali-kali dia dan isteri dia ucap terima kasih kepada aku dan isteri aku.

Masa aku tengah drive kete viva bersama wife aku,wife aku yg nampak ,dia kata,abang berhenti abang,nampak macam beg duit atas jalanraya tu.oh kejadian berlaku di Perak,area ulu kinta dekat dekat dengan kem PGA.

AKU BERHENTIKAN KERETA AKU,turun dan ambik dompet tersebut,aku cari maklumat asal ikut ic dia.memang sah.so aku hantar terus kerumah dia.berkali-kali dia ucap terima kasih kat aku.

aku ikhlas membantu,isteri tuan asal kete tu bagi kat anak aku rm20.00,aku tak nak sebenarnya,tapi dia dok hulur kat anak aku yg kecik tu.biase la budak kecik ambik aje.......huhu:))

aku sangat merasa tenang bila memulangkan kembali beg duit tersebut.so aku dan isteri tersenyum sahaja...........sebab dapat pulangkan kembali kepada tuan asal beg duit.

 ini adalah blog saya

link:http://greenpapacom.blogspot.com/2012/03/by-like-ing-this-uploading-photovideo-i.html?spref=tw

u/p:dalam beg duit saya ada RM 2.50 SAHAJA.kalau org lain tak taw la saya,diorang sanggup pulangkan ke tak?

RM250.00( TUAN ASAL BEG DUIT) DAN 

RM2.50 ( DALAM POKET BEG DUIT SAYA)

SYUKUR KEPADA ALLAH,,pemilik asal mendapat kembali semua barangannya.


 




 





























2 comments:

  1. MEMANG SUDAH DIASUH BEGITU SUPAYA MEMULANGKAN KEMBALI KEPADA PEMILIK ASAL:))))))))))))))))

    ORG TUA SAYA,ABAH DAN MAK.......MEMANG DAH AJAR DARI KECIK:)))

    ReplyDelete